Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Οι εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις ασφαλιστικές εταιρίες της Ζακύνθου έδωσαν την δική τους απάντηση στην ενότητα του κλάδου μας με την ίδρυση του κλαδικού σωματείου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Είναι η δική μας επιλογή στο σήμερα.

Η ίδρυση του σωματείου ενώνει, όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ανεξάρτητα από ειδικότητα, σχέση εργασίας (συμβασιούχους εργαζόμενους, ενοικιαζόμενους, αορίστου ή ορισμένου χρόνου,τις καθαρίστριες των χώρων αυτών) όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες. Είναι η επιλογή μας για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες μας.

Είναι η επιλογή που κύριο μέλημα του θα είναι η συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων στις αποφάσεις αλλά και στη δράση του σωματείου κόντρα στην απαξίωση της συμμετοχής και του εκφυλισμού των αγώνων, που μας έχει οδηγήσει η πολιτική που ακολουθούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΟΤΟΕ και στα επιχειρησιακά σωματεία.

Όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, των μεταρρυθμίσεων, του εκσυγχρονισμού, της ευρωπαϊκής ταυτότητας, ανατράπηκαν ασφαλιστικά δικαιώματα, καθηλώθηκαν μισθοί, εντατικοποιήθηκε η δουλειά, υπονομεύτηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις. Προσπαθούν να μας διασπάσουν με τη λογική των bonus και των ατομικών στόχων, παραβιάζεται το ωράριο εργασίας με σεμινάρια και συναντήσεις πέραν του εργάσιμου χρόνου, ενώ <<θεσμός>> εχουν γίνει οι απλήρωτες υπερωρίες.

Τώρα στο όνομα της κρίσης που το δικό τους οικονομικό μοντέλο δημιούργησε επιχειρούν για άλλη μια φορά να φορτώσουν νέα αντεργατικά μέτρα στις πλάτες των εργαζομένων. Περικοπή μισθών, δουλειά το Σαββατοκύριακο, νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, απολύσεις , ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με την ανεργία να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή και τον μεγαλύτερο εφιάλτη για τον εργαζόμενο. Πρώτα θύματα των απολύσεων οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας, οι έγκυες εργαζόμενες.

Το σωματείο μας μόλις ιδρύθηκε και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να κάνουν την δική τους επιλογή. Είναι η ώρα να πιστέψουν στη δύναμη τους, να γραφτούν στο κλαδικό σωματείο και να συμμετέχουν ενεργά στις μαζικές διαδικασίες του, στο Δ.Σ, τη Γενική Συνέλευση στις κινητοποιήσεις.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για πλήρη και σταθερή εργασία γιατί δεν μας αξίζει:
  • Η αθλιότητα των χαμηλών μισθών
  • Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης
  • Το ατελείωτο κυνήγι των bonus και των στόχων
  • Η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας οι αντιασφαλιστικοί νόμοι
  • Το εμπόριο της υγείας και της παιδείας
  • Η απειλή της απόλυσης έμμεση και άμεση
Οι μισθοί, το ωράριο, η ασφάλιση, η Σ.Σ.Ε., οι συνθήκες δουλειάς, η υγεία, η παιδεία αφορούν πρώτα εμάς, αφορούν τον τρόπο που ζούμε.
Στο επίκεντρο οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,
Σας καλούμε όλους να γραφτείτε μαζικά στο συνδικάτο μας για να οικοδομήσουμε την αγωνιστική, ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων.

Στην αγωνιστική ταξική ενότητα η δύναμη,
Στον αγώνα για τις ανάγκες μας η νίκη.

Από την προσωρινή Διοίκηση


Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Κωνσταντίνου Γιώργος (ALPHA BANK) -6947304676

Βουρδέρης Νίκος (ΕΘΝΙΚΗ) - 6946138997