Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11.00΄ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάδελφοι,

Μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν έχουμε μονάχα ένα χρέος απέναντι στους ευατούς μας και στις γενιές που ακολουθούν. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, να σηκώσουμε ψηλά το μπόι μας. Να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε. με τη συνεργασία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Έχουμε χρέος, ιδιαίτερα απέναντι στους νέους εργάτες και στις νέες εργάτριες, στα παιδιά των εργαζομένων, όλου του λαού, να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις που οι προηγούμενες γενιές κέρδισαν με αίμα. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος, όμως και κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. ΟΙ θυσίες που μας ζητάνε είναι πολύ περισσότερες από τις θυσίες του αγώνα. Το πιο επικίνδυνο όλων όμως είναι η απάθεια, η αποδοχή της εξαθλίωσης που μας οδηγούν και η καλλιέργεια του <<δεν γίνεται τίποτα>>.

Μεγάλες ευθύνες σε αυτό έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που στις περισσότερες κινητοποιήσεις, απεργίες σκέκονται ενάντια στους εργαζόμενους καλώντας τους να μην απεργήσουν।

.

Να μην αφήσουμε καμία θυσία που έχει γίνει από εργαζόμενους να πάει χαμένη। Να αγωνιστούμε για το παρόν και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11.00΄ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από τη Διοίκηση

Μάιος 2010

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κάθε μέρα και ένα καινούργιο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων. Κάθε μέρα στηρίζουν και πιο πολύ τα κέρδη των επιχειρηματιών. Κάθε μέρα ΄΄αγωνίζονται΄΄ πώς να εξαθλιώσουν την εργατική τάξη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργού εργασίας κ.Λομβέρδου μειώνονται οι προσαυξήσεις των υπερωριών, Σαβατοκύριακα και αργίες από 70% στο 30%. Ειδικά στους ξενοδοχουπαλλήλους καταργείται η προσαύξηση των υπερωριών.


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


1η ΜΑΗ 2010

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ




Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που ενεργώντας στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου και της εργοδοσίας , αποφάσισε να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ –ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.
Είναι η απροκάλυπτη και τρομοκρατική αξίωση που προσπαθεί να επιβάλλει το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιβεβαιώνοντας την θέση του σκληρού πυρήνα της πλουτοκρατίας. Οι αγώνες και το δίκιο των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν υποτάσσονται στους τρομοκρατικούς μηχανισμούς και νόμους της δικαιοσύνης των μονοπωλίων.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και συνολικότερα όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται να ανταποκριθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στον «πόλεμο των καπιταλιστών».
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που εξαθλιώνονται καθημερινά από την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που επιβάλλει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων που τη στηρίζουν, να αντεπιτεθούν συμμετέχοντας μαζικά στην 48ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία του ΠΑΜΕ στις 21 και 22 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 22/4 , στις 11:30 το πρωί έξω από το παλιό Εργατ/κό Κέντρο.

Από τη Διοίκηση

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 & 22 ΑΠΡΙΛΗ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ 11.30΄ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 21 & 22 Απρίλη που έχει προκηρύξει το Εργατ/κο Κέντρο Ζακύνθου, το ανώτερο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του νησιού.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία απαντάμε στην θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ε.Ε, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ για 48ωρη Πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Απαιτούμε :

· Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.

· Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

· Να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400€ βασικός μισθός).

· Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150€ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, κ.ά.).

Η επίθεση κατά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων εντείνεται, γίνεται πιο σφοδρή και άμεση. Στο βωμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου ξεθεμελιώνονται βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας. Οι περικοπές κοινωνικών δαπανών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η δραστική μείωση σε μισθούς και συντάξεις, η καταπάτηση του ασφαλιστικού, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ο «Καλλικράτης» , το φορολογικό είναι ο βασικός άξονας της άγριας επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με βασική επιδίωξη να γίνει ο εργαζόμενος ακόμα πιο φτηνός για την εργοδοσία, να συμπιεστούν τα δικαιώματα του και κατ’ επέκταση η ίδια του η ζωή. Μας ζητάνε αιματηρές θυσίες για να σωθούν ή να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα, ότι πασχίζουν για το συμφέρον του τόπου. Εξαπατούν αδίστακτα, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει τέλος στον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει Ε.Ε. κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ –και ΛΑΟΣ.

Συνάδελφοι ,

Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.

Βάσει του Άρθρου 32 του καταστατικού του Σωματείου μας που είναι αναγνωρισμένο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, στην απεργία μπορούν να λάβουν μέρος και εργαζόμενοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά -μαχητικά στην 48ωρη απεργία. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αδιέξοδα υπάρχουν εκεί που βασιλεύει η μοιρολατρία, ο φόβος, η απάθεια, η αυταπάτη, η σύγχυση. Δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση. Το θέμα είναι αυτή η οργή και αγανάκτηση να μετατραπούν σε συνειδητή επιλογή λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης που κτίζουν τη διέξοδο και την προοπτική.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 21 & 22 ΑΠΡΙΛΗ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ 11.30΄ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Από τη Διοίκηση

Απρίλης 2010


Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Π.Α.ΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε να ανατρέπονται κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης που έχουν κατακτηθεί με θυσίες προηγούμενον δεκαετιών.Τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης έχουν στόχο να εξασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου γι’ αυτό και δεν αφήνουν <<πέτρα πάνω σε πέτρα>> που να τους εμποδίζει στο βρώμικο έργο τους.

Σε ανάλογο προσανατολισμό είναι και το σχέδιο «Καλλικράτης» στην Τ.Α. που στην ουσία «λύνει τα χέρια» στους μεγαλοεπιχειρηματίες να καπηλεύονται κοινωνικές παροχές με ότι επίπτωση αυτό έχει στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, αλλά και τους δημότες που θα πληρώνουν για τα πάντα. Ήδη στο νησί μας οι εργαζόμενοι τον Παιδικών σταθμών, της ΔΕΥΑΖ, της ΔΕΠΑΖ, του Συνδέσμου ύδρευσης βρίσκονται σε ομηρία για μήνες ή και για χρόνια.Η αγριότητα του αστικού κράτους όμως ξεγυμνώνεται εντελώς απέναντι σε αυτούς που αγωνίζονται και εναντιώνονται στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στις δεκάδες μηνύσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο νησί μας έρχεται να προστεθεί η δίωξη της 24ης Φλεβάρη που αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας Ζακύνθου κ. Δεληδήμος διώκει ποινικά τους συνδικαλιστές και στελέχη του ΚΚΕ Μπέτση Σπύρο Γραμματέα της Ν.Ε. Ζακύνθου, Στρούζα Τάκη, Πρόεδρο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου και Κωνσταντίνου Γιώργο, Πρόεδρο του σωματείου στο χρηματοπιστωτικό. Από την άλλη οι ίδιοι κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν βγάζουν άχνα για την μαύρη απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει. Πως άλλωστε να κάνουν κάτι αφού τα αφεντικά τους είναι οι ίδιοι οι πλουτοκράτες, αυτούς υπηρετούν.

Στην ίδια λογική είναι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στην απεργία της 17ης Δεκέμβρη κατήγγειλαν στην αστυνομία τους απεργούς που περιφρουρούσαν τα ΕΛΤΑ, μεταξύ των δοσίλογων ήταν και ο οργανωτικός Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κύριος Φεραδούρος. Οι κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ χθες όσο και του ΠΑΣΟΚ σήμερα έχουν την κύρια ευθύνη για τα δεινά που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, αφού μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ έχουν συμφωνήσει σε στρατηγικές και συνθήκες της Ε.Ε. γιατί είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι τους. Σ΄ αυτό το μαύρο μέτωπο συμμετέχουν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων που έχουν ξεπουλήσει την τάξη τους.Τους μπαίνει σαν <<καρφί>> στο μάτι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, γι’ αυτό και στις 24 Φλεβάρη η Ζάκυνθος θύμιζε στρατοκρατούμενη πόλη.Τους ενοχλεί που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στις γραμμές μας, γι΄ αυτό και τα ΜΜΕ θάβουν τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.Αλλά αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η γραμμή ρήξης και ανατροπής, που βάζει ζήτημα το ΠΑΜΕ η παραγωγή να σχεδιάζετε με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη τον μονοπωλίων.

Ενημερώνουμε της διωκτικές αρχές, κάθε καταδότη του συστήματος ότι όσο και να προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να μας τρομοκρατήσουν. Η ιστορία του εργατικού κινήματος έχει γραφτεί με ποτάμι αίματος και πόνο. Καλούμε κάθε άνθρωπο του μόχθου να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που μας εμπαίζουν χρόνια τώρα, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλα τα επίπεδα για να γίνουμε εμείς αφεντικά του πλούτου που παράγουμε.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Από τη Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ