Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και απέργησαν στις 10 Φλεβάρη όχι μόνο κόντρα στην κυβερνητική πολιτική αλλά και ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Δύο ημέρες πριν από την μεγάλη απεργία στις 24 Φλεβάρη ήρθε στη Ζάκυνθο « υψηλόβαθμο» κλιμάκιο της ΟΤΟΕ όχι για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε. (περικοπή 14ου μισθού, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις ) αλλά για να καλέσει τους εργαζόμενους να διαγραφούν άμεσα από το κλαδικό μας σωματείο που συσπειρώνει εργαζόμενους από στις τράπεζες ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας (συμβασιούχους , μονίμους , ασφαλιστικές εταιρείες, καθαρίστριες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων).

Χρόνια τώρα οι εκπρόσωποι δεν έχουν ενδιαφερθεί για την συστηματική παραβίαση του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα προβλήματα γενικότερα του κλάδου μας.

Είναι η στιγμή που πρέπει να αναλογιστούμε την πολιτική κατεύθυνση των συμβιβασμένων ηγεσιών της Ο.Τ.Ο.Ε και των επιχειρησιακών σωματείων. Πολιτικές που αποτελούν στήριξη των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου και που όλα αυτά τα χρόνια διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία -πρόνοια και προωθούν την απάθεια και την αδράνεια των εργαζομένων απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,

Στης 24 Φλεβάρη πρέπει να γίνει ένα πιο αποφασιστικό βήμα απέναντι στην πρωτόγνωρη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που στόχο έχει να ξεριζώσει όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν απομείνει μέχρι τώρα.

Δεν χρειάζεται μοιρολατρία και υποταγή αλλά οργανωμένη αντίδραση, συμμετοχή και δράση. Η προσωρινή Διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την ενεργή συμμετοχή στην απεργία καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στο παλιό Εργατικό Κέντρο στις 10.30 ώστε να οργανώσουμε καλύτερα την αντεπίθεση μας, να απαντήσουμε με ταξική ενότητα.

Απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες που θέλουν όλους τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι η ενίσχυση του σωματείου τώρα είναι περισσότερο απ΄ ποτέ αναγκαίο να γίνει υπόθεση όλων ώστε να οργανωθεί η πάλη και ο δίκαιος αγώνας μας. Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του σωματείου μας την Πέμπτη 25/02//2010 από τις 18.00 έως 21.00 και την Παρασκευή 26/02/2010 από τις 18.00 έως 21.00 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου στην οδό Ευγενίδου 5 προσκομίζοντας την αστυνομική μας ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας.


Η παρουσία όλων μας θα είναι καθοριστική.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η προσωρινή Διοίκηση