Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που ενεργώντας στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου και της εργοδοσίας , αποφάσισε να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ –ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.
Είναι η απροκάλυπτη και τρομοκρατική αξίωση που προσπαθεί να επιβάλλει το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιβεβαιώνοντας την θέση του σκληρού πυρήνα της πλουτοκρατίας. Οι αγώνες και το δίκιο των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν υποτάσσονται στους τρομοκρατικούς μηχανισμούς και νόμους της δικαιοσύνης των μονοπωλίων.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και συνολικότερα όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται να ανταποκριθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στον «πόλεμο των καπιταλιστών».
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που εξαθλιώνονται καθημερινά από την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που επιβάλλει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων που τη στηρίζουν, να αντεπιτεθούν συμμετέχοντας μαζικά στην 48ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία του ΠΑΜΕ στις 21 και 22 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 22/4 , στις 11:30 το πρωί έξω από το παλιό Εργατ/κό Κέντρο.

Από τη Διοίκηση