Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, η διοίκηση της ALPHA BANK ξεκίνησε συστηματικά και μελετημένα, επίθεση στο ωράριο των εργαζομένων και συνολικά στα εργατικά δικαιώματα.

Με μηνύματα που φτάνουν στο δίκτυο λίγο πριν την αποχώρηση του προσωπικού ενημερώνει – υποχρεώνει εργαζομένους να δουλέψουν ως το βράδυ ακόμα και Σαββατοκύριακα καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας (και με την αστική χρήση του όρου), προσπαθώντας στην πράξη να καταστρατηγήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση. Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι η νομιμότητα υπάρχει μόνο όταν βολεύει την εργοδοσία.

Και στο παρελθόν η διοίκηση της ALPHA BANK, ανάγκαζε εργαζομένους να εργάζονται σαββατοκύριακα απλήρωτα (πανοράματα ολυμπιακών αγώνων κ.ά.), να βγάζουν κάρτες πιστωτικές σε σούπερ μάρκετ και καράβια, σε πιο περιορισμένη έκταση και αφορούσε μια περιοχή τη φορά.

Τα επιχειρήματα πάντα ίδια : ο ανταγωνισμός, να μην κλείσει η τράπεζα , δείξε εργατικότητα να μην απολυθείς. Το ‘’να μην απολυθείς, εργατικότητα’’ , περιέργως πάντα αναφέρονται από τους διευθυντές, λίγο πριν το πέρας του νόμιμου ωραρίου ή λίγο πριν το μειωμένο λόγω μητρότητας ή πάντοτε πριν από απεργία.

ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΣ,

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ.

Συνάδελφοι,

Τίποτα δεν έχει χαριστεί στην εργατική τάξη. Με αιματηρούς αγώνες κατακτήθηκε το 8ωρο, με σκληρούς αγώνες αποκτήθηκαν κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις. Και σήμερα που διάφοροι εργατοπατέρες αφόπλισαν το εργατικό κίνημα είναι χρέος όλων μας να κάνουμε μισό βήμα παραπάνω. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Χρειάζεται συνεχής οργανωμένος αγώνας με εναλλαγές μορφών. Να αγκαλιάσουμε το σωματείο, να φτιάξουμε επιτροπές ανά τράπεζα να παλέψουμε για το ωράριο μας, δεν χρωστάμε τίποτα σε κανένα.

Όσο για τους κήρυκες του υπεύθυνου συνδικαλισμού, όπως παρουσιάζεται το επιχειρησιακό σωματείο της ALPHA BANK, ας θυμηθούν μαζί με την υπευθυνότητα τους, ότι οι εργαζόμενοι επί των ημερών τους εργάζονται πιο εντατικά από ποτέ, με εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, ας θυμηθούν ότι από 3 μισθούς μπόνους που είχε κερδηθεί, σήμερα παρά το ότι αυξήθηκαν τα κέρδη της τράπεζας, δεν παίρνουν οι εργαζόμενοι τίποτα. Το ταμείο αλληλοβοηθείας στήριγμα των εργαζομένων για πρόωρη συνταξιοδότηση, ανεξαρτήτως νόμων, προσπαθούν, υπεύθυνα πάντα, να το διαλύσουν αφού λειτουργούν ως πλασιέ ασφαλιστικών προϊόντων της Τράπεζας, υπεύθυνα πάντα!!.

Την ίδια εξάλλου «υπεύθυνη στάση», κρατάει και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, όπως άλλωστε πάντοτε με την συνειδητά επιλεγμένη ταξική σιωπή.

Συνάδελφοι,

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή το σωματείο μας με σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ. θα συγκαλέσει έκτατη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου με σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις στο κλάδο και συνολικότερα ώστε να οργανώσουμε την δράση μας που θα κορυφωθεί με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Η μαζική συμμετοχή θα είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους προσπαθούν να μας ακυρώσουν κάθε εργατικό κερδισμένο δικαίωμα.

Από τη Διοίκηση

Σεπτέμβρης 2011