Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ


Ζάκυνθος 29/7/2012
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ

-ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
-ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της πώλησης των συνεταιριστικών επιχειρήσεων της ΕΒΖ (Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης), της ΣΕΚΑΠ (Ελληνική καπνοβιομηχανία), της ΔΩΔΩΝΗΣ (Ελληνική γαλακτοβιομηχανία) ιδιωτικοποιεί και την Αγροτική Τράπεζα.     
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει: Απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου ο ιδιώτης να έχει κέρδος και να είναι ανταγωνιστικός. Ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των δεδομένων για τη φτωχομεσαία αγροτιά. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και συνεταιρισμοί κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους στην ΑΤΕ. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα πάρουν τη μορφή καταιγίδας. Χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου του λαού αφού οι τιμές των προϊόντων, η ποιότητα και η ποσότητα των ειδών διατροφής του λαού θα εξαρτώνται από την αγορά και τους όρους κερδοφορίας των επιχειρηματιών. Ακόμα, στην ΑΤΕ είναι μεγάλο μέρος υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών που δεν μπορούν πια να πληρώσουν τα δάνειά τους.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι στα περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας τη στιγμή μάλιστα που οι διοικήσεις των δυο τραπεζών μαζί με την Εμπορική έχουν ήδη κάνει τις μεγαλύτερες μειώσεις στον κλάδο.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ  στις συνδικαλιστικές ηγεσίες στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων και στους αγρότες είναι μέρος του προβλήματος. Δεν μπορεί να περιμένεις τίποτα από αυτούς. Με τη στάση τους έβαλαν πλάτη μέχρι σήμερα να περνάνε αυτές οι εξελίξεις και σήμερα δίνουν χρόνο, σπέρνουν αυταπάτες για τον «ανθρώπινο - κοινωνικό», χαρακτήρα των τραπεζών, για τη μετατροπή των συνεταιρισμών σε επιχειρήσεις.   
Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί σε συσκέψεις και στην δημιουργία επιτροπών αγώνα από κοινού τραπεζοϋπαλλήλων, αγροτών  με σκοπό την ακύρωση της πώλησης της ΑΤΕ και των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα στο  Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου με σκοπό την λήψη αποφάσεων και δράσης από κοινού και με συνταξιούχους για τα οξυμένα ζητήματα του Ταμείου Υγείας, το ζήτημα των κλαδικών Συμβάσεων εργασίας, τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν.Γραμματέας


Γιώργος Κωνσταντίνου
Νίκος Βουρδέρης