Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


                                            
                                                                                                            Ζάκυνθος 10/02/2012
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 10.30 πμ στην πρώην Νομαρχία

Συνάδελφοι,

Στις 14 Φεβρουαρίου λήγει η κλαδική σύμβαση που έχουμε υπογράψει με τις τράπεζες. Την ίδια στιγμή σε όλες σχεδόν τις τράπεζες έχουν υπογραφεί επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων ακόμα και αλλαγή στο ωράριο. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις τράπεζες καλούμαστε ακόμα μία φορά να πληρώσουμε για την κρίση που δεν δημιουργήθηκε από εμάς, καλούμαστε να στηρίξουμε το τραπεζικό κεφάλαιο, καλούμαστε να βάλουμε πλάτη ώστε να συνεχίζουν οι τραπεζίτες να πλουτίζουν.
 Από τη άλλη μεριά βέβαια βρίσκονται οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Η ανάγκη για μόνιμη σταθερή δουλειά, σχολεία και μόρφωση για τα παιδιά μας, νοσοκομεία και περίθαλψη, φτηνή ενέργεια και μεταφορές, αναψυχή και ξεκούραση. Όλα αυτά βέβαια <<κόβουν>> από τα κέρδη των τραπεζών, και για αυτό οι μεγαλοεργοδότες ονομάζουν τις ανάγκες μας πολυτέλεια. 
Με τέτοιο όμως περιεχόμενο πρέπει να απαιτήσουμε υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο. Δεν μπορούμε σήμερα να αποδεχτούμε να δουλεύουμε χωρίς συλλογική σύμβαση, με 400 ευρώ, για να συσσωρεύουν κέρδη οι επιχειρηματίες. Η μάχη αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Η κλαδική μας σύμβαση δεν αφορά μόνο το μισθό και το μεροκάματο, αλλά όλη τη ζωή και τα δικαιώματα μας.
Με σιδερένια αποφασιστικότητα πρέπει να οργανώσουμε την απεργία στον κλάδο μας. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη. Θέλουμε όμως να κάνουμε καθαρό σε όλους και να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι δεν πρέπει να υποταχθούμε στις δυσκολίες. Χρειάζεται να σπάσει η αντίληψη πως "δεν γίνεται τίποτα". Ότι δήθεν τα μέτρα είναι προσωρινά και θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Να ξεπεραστούν λογικές ο καθένας για τον κλάδο του, για τον εαυτό του. Χρειάζεται ενιαία στάση όλων των κλάδων. Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες μας, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για την παρεμπόδιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που εξοντώνει με τους φόρους και τα  χαράτσια που επιβάλλει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η απεργία  στις 20 Φεβρουαρίου να είναι το έναυσμα μιας σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την εργοδοσία, το κράτος, την πολιτική της κυβέρνησης, την ΕΕ και τα μνημόνια που πρέπει να συνεχιστεί.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συναδέλφους στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου την Πέμπτη 14/2 στις 7 το απόγευμα στο Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου με θέματα ημερησίας διάταξης :
  1. Οργάνωση της απεργίας στις 20/2 και κλαδική σύμβαση


ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ & ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας


Γιώργος Κωνσταντίνου
Νίκος Βουρδέρης