Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,

Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών όλης της χώρας που έχουν βγει στους δρόμους του αγώνα λόγω των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Είναι η απάντηση της αγροτιάς στην σκληρή εκμετάλλευση που γίνεται εις βάρος τους από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Η στήριξη των αγροτικών αιτημάτων και κινητοποιήσεων είναι και υποχρέωση μας, για να μπορέσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες να εξασφαλίσουν εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν την επιβίωσή τους.
Δηλώνουμε επίσης την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους Αιγυπτίους αλιεργάτες της Μηχανιώνας που συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα που δίνουν, για να μην αμείβονται με 300 ευρώ το μήνα, να μην τους κλέβει το μεροκάματο μια ομάδα μεγαλοπλοιοκτητών που πατάνε πάνω στην απελπισία τους για να εξασφαλίσουν φθηνά εργατικά χέρια και καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη μηχανή απεργοσπασίας που στήνουν προσπαθώντας να φέρουν από την Αίγυπτο νέους εργάτες για να τους εκμεταλλευτούν με τον ίδιο τρόπο.

Από την προσωρινή Διοίκηση