Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ NEA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟ Ε.Κ.Ζ.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,
Τα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη που μας πέρασε από την κυβέρνηση, και ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αποτελούν τη μέχρι τώρα κορύφωση των διαπραγματεύσεων που είχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα επιτελεία της ΕΕ.
Η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που ουδέποτε διανοήθηκε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ακόμα και σε εποχές που τα ελλείμματα του Δημοσίου ξεπερνούσαν ακόμα και το 20% του ΑΕΠ. Η εισοδηματική αφαίμαξη, βέβαια, αφορά το σύνολο των εργαζομένων, αφού οι επιπτώσεις και οι εισοδηματικές απώλειες από τη μεγάλη αύξηση των έμμεσων φόρων αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν εργάζονται στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση θα κλιμακώσει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους. Οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, η φορολογική μεταρρύθμιση, τα μέτρα για την Παιδεία, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, είναι μερικά από τα μέτωπα που θα επιχειρήσει να «κλείσει», σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις αξιώσεις της πλουτοκρατίας, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός μπορούν να ανατρέψουν, να «σπάσουν» την επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να «πατήσει» τους εργαζόμενους μέχρι εκεί που ως φτηνή εργατική δύναμη θα ικανοποιεί τις ορέξεις του κεφαλαίου για όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Οι εργαζόμενοι με το δικό τους λαϊκό μέτωπο, μαζί με την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς ΕΒΕ, είναι σε θέση να βάλουν φραγμό στα σχέδια της άρχουσας τάξης. Έχουν τη δύναμη να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα, στα πλαίσια της πάλης για άμεση αμφισβήτηση της εξουσίας του κεφαλαίου και των κεφαλαιοκρατών.
Την Πέμπτη 11 Μάρτη όλοι απεργούμε και συμμετέχουμε με το ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο παλιό στο Ε.Κ.Ζ.