Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,
Το Δ.Σ. του Σωματείου χαιρετίζει τους εργαζόμενους στις Τράπεζες και στις Ασφαλιστικές εταιρίες για την ενεργή συμμετοχή τους στην απεργία στις 14 και 15/12, παρά τις πρωτοφανείς μεθόδους άσκησης εργοδοτικής τρομοκρατίας για να τους αποτρέψουν να απεργήσουν.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στις τράπεζες στην απεργία ήταν πρωτόγνωρη όπως και εντυπωσιακή η περιφρούρηση της απεργίας με συμμετοχή τραπεζοϋπαλλήλων, εργατών, υπαλλήλων από άλλους χώρους, ξενοδοχοϋπάλληλους, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, καθηγητές κ.ά. δίνοντας έτσι το μήνυμα ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.
Μαζική ήταν και στην Ζάκυνθο η συμμετοχή στην απεργία , ακολουθώντας το κλίμα που επικράτησε και πανελλαδικά. Καθολική η συμμετοχή στα καράβια, ενώ ήταν πρωτόγνωρη η συμμετοχή σε τράπεζες, υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ταχυδρομεία), μεγάλες επιχειρήσεις του νομού.

Συνάδελφοι,
Ο πόλεμος για την ζωή μας τώρα αρχίζει. Οι επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους στην συνολική μάχη που καλούνται να δώσουν μέχρι την νίκη. Θα χρειαστεί η εναλλαγή μορφών πάλης, η οργάνωση των εργαζομένων, οι συσκέψεις, οι επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς και κατοικίας, η συμμετοχή στην απεργία και στην περιφρούρησή της, υπομονή και επιμονή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ , ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Υ.Γ. Τόσο πολύ τρόμαξαν από την επιτυχία της απεργίας, που συνεννοήθηκαν εδώ στην Ζάκυνθο οι διοικήσεις των τραπεζών με τους διευθυντές, την επομένη μέρα να μας «τιμωρήσουν» γιατί απεργήσαμε, ακυρώνοντας ένα έθιμο αιώνων που το σεβάστηκαν ακόμα και οι κατακτητές (ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων) την ημιαργία προς τιμή του Αγίου Διονυσίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ –ΘΕΑΤΡΟ

«Χρειαζόμαστε θέατρο, που δεν περιορίζεται να μας δίνει μόνο συναισθήματα, απόψεις και αυθορμητισμούς, που επιτρέπει κάθε φορά το ιστορικό πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων όπου διαδραματίζονται οι υποθέσεις, αλλά ένα θέατρο, όπου θα χρησιμοποιούνται σκέψεις και αισθήματα που παίζουν ρόλο στη μεταβολή του πεδίου». ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

Το Δ.Σ του σωματείου καλεί εσάς και τις οικογένειες σας στην θεατρική παράσταση ‘’ Ιστορίες αθλιότητας’’ του Μπερτολτ Μπρέχτ την Τετάρτη 29/12 στο ‘’Θέατρο Τση Ζάκυθος’’ στον Αυριακό. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Πληροφορίες στο συνάδελφο Βουρδέρη Νίκο, τηλ 6946138997