Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ζάκυνθος 29/7/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ομόφωνα αποφάσισε στη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 27 Ιουλίου να  στηρίξει τη πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων. Το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί τα κόμματα της Βουλής να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.                                                                                            
 Τα μέτρα, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι κατευθύνσεις που περιέχονται στα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους έχουν ως σκοπό να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. 
  Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα και ουσιαστικά επιβλήθηκαν για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αποτελούν κατεύθυνση της Συνθήκης του Μάστριχτ, της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων την προηγούμενη περίοδο. Ενισχύουν τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων πολυεθνικών σε βάρος της ζωής των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, τσακίζουν το μέλλον και τη νεολαία. 
 Τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι ήρθαν για να συμπιέσουν πρώτα και κύρια τους μισθούς, να αποτελειώσουν την κοινωνική ασφάλιση εντείνοντας παράλληλα την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος με νέους φόρους και χαράτσια με την εμπορευματοποίηση των δομών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. 
Βιώνουμε ήδη την επίθεση στις κλαδικές μας συμβάσεις, τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν για το μέλλον οι τραπεζίτες για όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η ανεργία, η κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η έλλειψη φαρμάκων στο νησί αποτελεί δείγμα του σχεδίου εξαθλίωσης που έχουν για εμάς.   
 Το Δ.Σ. του σωματείου καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους στις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο νησί να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο στηρίζοντας τη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση αυτή που στηρίζει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων. Είναι δράση που  πρέπει από κοινού  να αναπτυχθεί με τα υπόλοιπα σωματεία του νησιού, με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, το εμπόριο, τα καράβια και τις μεταφορές, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες του νησιού, τους μαθητές και την εργαζόμενη νεολαία.      

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν.Γραμματέας


Γιώργος Κωνσταντίνου
Νίκος Βουρδέρης