Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ


Ζάκυνθος, 1 Νοεμβρίου 2012



48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 και 7 Νοέμβρη

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Συνάδελφοι,



Το νέο πακέτο μέτρων που θα φέρουν στην βουλή πρέπει να σημάνει τον ξεσηκωμό της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα του κλάδου μας αφού τα κόμματα της πλουτοκρατίας, κεφάλαιο, Ε.Ε. φέρνουν για ψήφιση την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης, τη διεύρυνση του ωραρίου την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς των καυσίμων, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια. Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων, ενώ ολοκληρώνουν την μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα, δήμοι (κοινωνικές παροχές) και νοσοκομεία οδηγούνται σε κλείσιμο, καταργούνται για όλους τους συνταξιούχος τα δώρα, ενώ επιβάλλεται νέα μείωση του προσωπικού στα σχολεία, στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ

Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.

Σε αυτόν τον ταξικό πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε με μια γροθιά να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σωπαίνει! Η επίθεση του κεφαλαίου στους εργαζόμενους στον κλάδο μας χτυπάει την πόρτα μας. Οι μετακινήσεις εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου είναι προμήνυμα γενικότερων εξελίξεων στην συγκεκριμένη τράπεζα ενώ η δημοκρατία της τρικομματικής κυβέρνησης με μπροστάρη τον κ. Στουρνάρα επιβάλει να ξαναφέρει προς συζήτηση το ζήτημα του ΤΑΥΤΕΚΩ με μπόλικο κλάμα για τους ευγενείς και πληβείους των ταμείων. Η υποκρισία είναι αρετή σε αυτούς που σφαγιάζουν τους γέροντες προς όφελος των αφεντικών τους.

Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Το ΔΣ του σωματείου καλεί τους εργαζομένους στις τράπεζες στη Ζάκυνθο να παλέψουμε μαζί για να ακυρώσουμε την μετάθεση του συναδέλφου Δημήτρη Κόκλα εκτός νομού.



Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία, όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με την σημαία του αγώνα ψηλά!

Τρίτη 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό κέντρο

Τετάρτη 10.30 π.μ. στην Νομαρχία





ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΔΕΡΗΣ