Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΕΚΖ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







          ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΤΜΗΜΑ    ΓΣΕΕ   ·   ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ   5   ·   29100    ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Έτος   ίδρυσης    1934
Αριθ.   αναγν.   καταστατικού   55/2009
ΤΗΛ:    26950 22365   -   26950 42389
FAX:   26950 26209
                           Website: ergatikozante.blogspot.gr


Ζάκυνθος  07-04-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Σήμερα, μέρα Πανελλαδικής Δράσης στο χώρο της Υγείας , πραγματοποιήθηκε από το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου και εκπρόσωπους από τα σωματεία Ξεν/λων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Χρηματοπιστωτικού, ΕΛΜΕΖ, Σωματείου Συνταξιούχων, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού, με περιορισμένα μέσα και προσωπικό, εξαιτίας της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
Στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ συμμετείχαν η ΕΝΙΖ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ζακύνθου ενώ παραχωρήθηκε και συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του Εργατ/κού Κέντρου, Κωνσταντίνου Γιώργο.
Το Εργατ/κό  Κέντρο όπως το προηγούμενο διάστημα  ανέδειξε τα σοβαρά ζητήματα του Νοσοκομείου έτσι και σήμερα δεν μένει σιωπηλό στα μεγάλα κενά, στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.
Αιχμή της σημερινής πανελλαδικής δράσης για την Υγεία είναι οι διεκδικήσεις για:
·     Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
·     Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
·     Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Η σημερινή κινητοποίηση λοιπόν είναι απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει με κάθε τρόπο, ακόμα και με «καραντίνα» στη συνδικαλιστική δράση, την απόλυτη σιωπή. Όχι βέβαια μόνο για τις ελλείψεις που προϋπήρχαν στην Υγεία αλλά και για τη διαιώνισή τους ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, αφού συνεχίζεται η ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της επέκτασης των συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα και της συνολικής ενίσχυσης του. Όλα αυτά δηλαδή που μας έφεραν έως εδώ.
Οι διεκδικήσεις των υγειονομικών στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας είναι η καλύτερη συμβολή στην προσπάθεια να προστατευθεί ο λαός από αυτήν, αλλά και στον αγώνα που πρέπει να δυναμώσει, για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων και λαϊκών αναγκών.

Από τη Διοίκηση