Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ
ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΗ 10.00΄ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί όλους να συμμετέχουν αποφασιστικά-δυναμικά στην πανελλαδική απεργία στις 20 Μάη. Η επίθεση της Ε.Ε και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχοντας την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ οξύνεται ακόμα περισσότερο, ξεθεμελιώνει βασικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις οδηγώντας μας δεκαετίες πίσω . Αποτελεί βασική απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου να γίνει ο εργάτης πιο φθηνός, πιο ευέλικτος να κατοχυρωθεί νομικά αλλά και στη συνείδηση του η ολοένα και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση του. Στον άξονα αυτό πατάει και το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο οδοστρωτήρας της κοινωνικής ασφάλισης, τα πάντα καρατομούνται σε «νέους» και «παλιούς» ασφαλισμένους καθώς και σε συνταξιούχους. Εκτελούνται εν ψυχρώ όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, η συμμετοχή στην απεργία στις 5 Μάη, που δεν είχε προηγούμενο, ανησύχησε τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι ενέργειες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, αυτόνομης παρέμβασης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούν δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού - να αποπέμψουν από το Προεδρείο της ΟΤΟΕ την Αλεξάνδρα Μπαλού, εκπρόσωπο των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στην Ομοσπονδία. Δείχνει το φόβο τους καθώς η οργή και η αγανάκτηση μετατρέπεται σε συνειδητή δράση μέρα με τη μέρα.
Η μαζική συμμετοχή και οργάνωση της απεργίας είναι καθοριστική για το μέλλον και την πορεία των αγώνων μας. Καμία ανοχή, καμιά επανάπαυση ,δεν υπάρχουν όρια για άλλη αναμονή. Είναι καθήκον μας να δράσουμε συνειδητά απέναντι σε όλους αυτούς που χτυπάνε τα δικαιώματα μας, που κλέβουν τη ζωή μας συρρικνώνοντας τις ανάγκες και το μέλλον μας, το αύριο της νέας γενιάς . Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης. Μπορούμε να τους παρεμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Οφείλουμε να παλέψουμε αποφασιστικά περιφρουρώντας τους αγώνες μας. Δυναμικά να διεκδικήσουμε την προοπτική για άλλη ανάπτυξη, ανάπτυξη που επίκεντρο της θα είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού.

Μπορούμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 20 Μάη να μετατρέψουμε την ανησυχία τους σε πανικό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 20 MAH 10.00΄ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Από τη Διοίκηση
Μάιος 2010