Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς εργάτες, εργάτριες, νέους, νέες, άνεργους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις απειλές, τους εκβιασμούς. Ξεπερνώντας τα τρομοκρατικά διλήμματα περί πτώχευσης. Ξεπερνώντας την ανοιχτή απεργοσπασία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τα ψέματα και τις συκοφαντίες ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Οι μηχανισμοί του συστήματος και όλοι οι υποστηρικτές της άγριας επίθεσης της πλουτοκρατίας κατά του λαού τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ που μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, γυναικείες και άλλες οργανώσεις συντάραξαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τρόμαξαν, γι’ αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση.

Η πυρπόληση της τράπεζας στη Σταδίου με τρεις νεκρούς και των κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας είναι έγκλημα με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτές οι ενέργειες είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με το ψέμα και τη συκοφαντία να υποτάξουν το λαό.
Το σύστημα και οι μηχανισμοί του γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο δυναμώνει το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, τόσο μειώνεται η δυνατότητα του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του να επιβάλλουν την αντιλαϊκή πολιτική. Η πλουτοκρατία και οι υποστηρικτές της, κάθε μέρα που περνά, διαπιστώνουν ότι η άγρια επίθεση κατά του λαού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η οργή και η αγανάκτηση μετατρέπεται σε συνειδητή δράση και ολοένα και περισσότερες νέες δυνάμεις - ιδιαίτερα από την εργατική τάξη - μπαίνουν στον αγώνα. Φοβούνται τη λαϊκή αντεπίθεση.

Δόθηκε μια μαζική μεγαλειώδη απάντηση στην αντεργατική πολιτική. Η Εργατική Τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα απορρίπτουν τα μέτρα και την αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει. Η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες καταδίκασαν και καταψήφισαν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να τα πάρει πίσω. Δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού.

Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε συντεταγμένα και περιφρουρημένα και απέκρουσε σχέδια προβοκάτσιας. Καταγγέλλει την προσπάθεια υπονόμευσης και προβοκαρίσματος των αγώνων της Εργατικής Τάξης από τους κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς που θύματα τους είναι και οι τρεις νεκροί.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ

6/5/2010

Από τη Γραμματεία Ζακύνθου