Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Κυβέρνηση, τρόϊκα, εργοδότες, εργατοπατέρες, κόμματα του ευρωμονόδρομου, σε αγαστή συμφωνία κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά της ζωής και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων . Άμεσος στόχος τους είναι η νέα δραστική μείωση των μισθών, οι απολύσεις, η εργασιακή ανασφάλεια, το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επιπλέον εντείνονται οι επικίνδυνες περικοπές σε Υγεία – Πρόνοια και άλλες δαπάνες, η παράδοση δημοσίων υποδομών και περιουσίας στους μεγάλους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα στο χώρο μας, με το πρόσχημα… «να σωθεί η τράπεζα»… «μη χάσουμε τη δουλειά μας», το μαύρο μέτωπο εργοδοτών, «υπεύθυνων» συνδικαλιστών, κυβέρνησης, Ν.Δ. , Ε.Ε. – ΔΝΤ - ΤΡΟΪΚΑΣ εκβιάζει τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας «έξυπνες» μεθόδους, να βάλουν πλάτη στηρίζοντας τους τραπεζίτες απεμπολώντας βασικά μας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες και αίμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση σε :

Αγροτική τράπεζα

5.800 εργαζόμενοι απειλούνται με μειώσεις αποδοχών κατά 10%. Μάλιστα ο διορισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διοικητής της Αγροτικής απειλεί ότι σε περίπτωση ανυπακοής των εργαζόμενων θα υπαχθούν στο νόμο περί περικοπής μισθού του δημοσίου και των ΔΕΚΟ όπου προβλέπονται περικοπές έως και 40%.

Τράπεζα Πειραιώς

Σε συνεργασία με την πλειοψηφία του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, προωθείται πρόγραμμα μακροχρόνιας άδειας έως και 3 ετών με μειωμένες αποδοχές κατά 40% και αναλόγως μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Η εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά δεκανίκια τους, εμπαίζουν τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας το πρόγραμμα σαν διαφήμιση, του στυλ «νιώθετε την ανάγκη να δώσετε περισσότερο χρόνο για τα παιδιά σας;» ή «χρειάζεται να σταθείτε δίπλα στους ηλικιωμένους γονείς σας;» . Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι που θα θελήσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αν φυσικά δεχτούμε, ότι το 40% των αποδοχών είναι επαρκές για την επιβίωση τους, διευκολύνουν ουσιαστικά τις διαδικασίες μιας πιθανής συγχώνευσης της τρ. Πειραιώς , κάτι που σαφώς επιβαρύνει τη θέση τους καθώς μια συγχώνευση αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ακυρώνοντας έτσι τις όποιες «δεσμεύσεις» είχε αναλάβει η προηγούμενη ιδιοκτησία. Τέλος θα διαμορφωθούν συνθήκες γαλέρας σε όσους απομείνουν στην τράπεζα καθώς το λιγότερο προσωπικό θα αναγκάζεται να εκτελεί μεγαλύτερο όγκο εργασίας.

ALPHA BANK

Υποδεικνύεται στους υπαλλήλους με τη σύμφωνη γνώμη του πάντα πρόθυμου επιχειρησιακού σωματείου, να παραιτηθούν από τα ταμεία της πρώην Πίστεως – Ιονικής ( ΤΑΠ, ΤΑΠΙΛΤ) και να ενταχθούν σε επαγγελματικό ταμείο της πολυεθνικής ΑΧΑ. Η πλειοψηφία μάλιστα του Συλλόγου Εργαζομένων στην «Αλφα Μπανκ» διαφημίζει το εν λόγω πρόγραμμα σε ανακοίνωση της, δηλώνοντας με υπερηφάνεια το γεγονός. Οι εξελίξεις αυτές είναι δραματικές για τον κλάδο και το σύνολο των εργαζομένων αφού ουσιαστικά προωθούνται και αξιοποιούνται στο μέγιστο όσα προβλέπουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Βέβαια οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές αποκρύπτουν την αλήθεια και δε λένε ότι αυτού του είδους τα ταμεία δεν είναι καθορισμένων παροχών και δεν εξασφαλίζουν ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών. Δηλαδή αν και ισχυρίζονται ότι η ΑΧΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου της αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα λεφτά του ταμείου «τζογάρονται» με διάφορους τρόπους και επομένως μπορεί να χαθούν.

Συνάδελφοι ,

Ο καθένας από εμάς έχει προσωπική ευθύνη, τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνα. Αν σκύψουμε το κεφάλι τώρα, αν δεχτούμε μοιρολατρικά τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον μας δηλαδή, την εργασιακή ανασφάλεια, τους μισθούς πείνας, το πετσόκομα των λαϊκών δικαιωμάτων, θα χάσουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

‘Εχουμε δύναμη, δεν υπάρχουν μονόδρομοι! Η δύναμη των εργαζόμενων είναι τεράστια και ανεξάντλητη. Η οργανωμένη αντίδραση μέσα από τα ταξικά σωματεία και η ταξική ενότητα είναι που τρομοκρατεί τους εργοδότες και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια τα δικά μας, στα χέρια που παράγουν όλο το κοινωνικό πλούτο, που δίνουν πνοή στην τεχνολογία και στον πολιτισμό. Έχουμε ιστορικό χρέος να διεκδικήσουμε όσα παράγουμε, να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, να αγωνιστούμε για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να κάνει πολλά. Ο μόνος δρόμος για μας είναι η ισχυροποίηση των σωματείων μας, των επιτροπών αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας σε αντιστοιχία με την παραγωγικότητα, τον πλούτο και την τεχνολογία της κοινωνίας. Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει άλλη μία αγωνιστική απάντηση αντεπίθεσης των εργατοϋπαλλήλων και του λαού απέναντι σε όλα αυτά που βιώνουν. Απορρίπτουμε την απαξίωση των Συλλογικών Συμβάσεων και τους μισθούς πείνας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας, δυναμώνουμε τις συσκέψεις με συναδέλφους από όλους τους κλάδους ώστε να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας ένα μέλλον μαύρο, αβέβαιο, χωρίς λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και σχεδιασμού της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί όλους τους συναδέλφους σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 7.00 μ.μ στον πρώτο όροφο του εργ/κου κέντρου Ζακύνθου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30΄ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.