Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ –ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ προωθεί σήμερα στη βουλή το πολυνομοσχέδιο, που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις και δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν οι εργοδότες τους εργαζόμενους όσες ώρες θέλουν, όποτε θέλουν, με μισθούς εξαθλίωσης και πρέπει να βρει σύσσωμο το λαό απέναντί του. Το δίλημμα «ή χάνεις τους μισθούς και σου πετσοκόβονται τα δικαιώματα ή απολύεσαι», είναι ένα δίλημμα «Προκρούστης» που θέλει τον εργάτη σκυμμένο, την εργατική τάξη - επαίτη, η οποία θα παρακαλάει να της κόψουν το πόδι αντί για το χέρι. Αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι η ΓΣΕΕ είναι ο πραγματικός στυλοβάτης των επιδιώξεων των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΟΤΟΕ και των επιχειρησιακών σωματείων στις Τράπεζες προβάλλουν το συμβιβασμό, την ηττοπάθεια και την υποταγή ρίχνοντας <<τουφεκιές>> στον αέρα.

Αντιθέτως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλη αυτή την περίοδο, έχει δώσει το στίγμα, προχωρώντας στην οργάνωση των εργατών «από τα κάτω». Το ΠΑΜΕ αξιοποιεί καθημερινά όλες τις μορφές δράσης, με συζητήσεις και συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις και δουλειά εργάτη τον εργάτη, υπάλληλο τον υπάλληλο αναδεικνύοντας την ανάγκη κάθε χώρος δουλειάς να μετατραπεί σε οχυρό αντίστασης στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Συνάδελφοι,

Εγκαταλείψτε τις παρατάξεις που τουλάχιστον δύο δεκαετίες πορεύονται γονυπετείς στο ιερό του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, του ευρωμονόδρομου. Εγκαταλείψτε την πλειοψηφία που έκανε σημαία της τις εντολές της πλουτοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα. Εγκαταλείψτε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που τά 'χει κάνει «πλακάκια» με την εργοδοσία, αποθεώνει τον «κοινωνικό εταιρισμό», θεωρεί - και προσπαθεί να πείσει τους εργάτες γι'αυτό - ότι έχουν το ίδιο συμφέρον με τα παράσιτα τους εκμεταλλευτές τους, με αυτούς που τους ξεζουμίζουν κάθε μέρα. Εγκαταλείψτε τους προαγωγούς των συμφερόντων της εργοδοσίας μέσα στην εργατιά. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και η αγωνιστική παρουσία όλων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ αποτελεί σταθμό για την παραπέρα κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30΄ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.