Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι καλούνται να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις τους την επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση,(πιστό σύμμαχο του κεφαλαίου), την τρόικα, Ε.Ε., ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου για ομάδες που παλεύουν για τα συντεχνιακά συμφέροντά τους, δεν είναι τυχαία η προσπάθεια εργοδοτικών παραγόντων στις τράπεζες να «νομιμοποιήσουν» στη συνείδηση των εργαζόμενων το μνημόνιο, ότι τάχα εξασφαλίζει την εργασία μας.

Τους απαντάμε ότι η ταξική επιλογή του μνημονίου οφείλεται στην πολιτική που οι κυβερνήσεις της χώρας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθούν με στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που απομυζούν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, την ίδια στιγμή που τους παρέχονται απλόχερα φορολογικές απαλλαγές και πρόσθετα προνόμια και χρηματοδοτήσεις με την μορφή αναπτυξιακών, δήθεν νόμων και προωθείται προς όφελος τους η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της πρόνοιας.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι το τελευταίο ανάχωμα, που έχουν οι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν την ασυδοσία, την απληστία των εργοδοτών, που θέλουν όλο και πιο φτηνά μεροκάματα.

Καταργώντας τις ΣΣΕ χτυπούν ευθέως τη δυνατότητα των εργαζομένων, να διαπραγματεύονται συλλογικά τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Στον κλάδο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι τραπεζίτες, με τη βοήθεια και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού του χώρου, δείχνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στη κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Να μειώσουν κι άλλο το κόστος εργασίας με μειώσεις μισθών, απολύσεις κλπ. Το κλείσιμο καταστημάτων της CITIBANK, το ελαστικό ωράριο σε 10 καταστήματα της ΕΤΕ, οι μειώσεις μισθών στην ΑΤΕ, είναι ορισμένες μόνο από τις εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών. Αυτό δείχνει ότι, ο πόλεμος του μεγάλου κεφαλαίου θα ενταθεί ενάντια στους εργαζόμενους, προκειμένου να εξυπηρετείται η ανταγωνιστικότητά τους και να διασφαλίζεται η κερδοφορία τους. Άλλωστε, οι τραπεζίτες, ακόμα και σε περίοδο κρίσης, απολαμβάνουν τεράστια κέρδη.

Πέρα από την επίθεση που δεχόμαστε και θα δεχτούμε και άμεσα στο επόμενο διάστημα ως κλάδος σε εργασιακές σχέσεις , μειώσεις μισθών , απλήρωτες υπερωρίες, επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, δεχόμαστε και επίθεση με την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης (Φ.Π.Α), το απαράδεκτο γεγονός των εισιτηρίων στα νοσοκομεία, την εξαθλίωση των σχολικών κτιρίων, το κλείσιμο παιδικών σταθμών, το πέρασμα όλων αυτών στον Καλλικράτη, την επιβολή της λογικής των διοδίων, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου (κίνησης, θέρμανσης) , το χτύπημα κάθε κοινωνικής παροχής.

Από την άλλη μεριά αρχίζει να σχηματίζεται ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νεολαίας, στη γραμμή της ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική και να αποκτά οργανωμένο, μαζικό και μόνιμο χαρακτήρα

Σήμερα υπάρχει η τεχνολογία, η επιστήμη, οι υλικές προϋποθέσεις ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας (μόνιμη σταθερή δουλειά, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία, ασφάλιση, πρόνοια, παιδεία). Αρκεί οι βιομηχανίες, τα εργοστάσια, ο ορυκτός πλούτος, η ενέργεια, οι μεταφορές, το εμπόριο να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία να λειτουργούν με εργατικό έλεγχο, εργατική εξουσία.

Επομένως, σε κάθε τράπεζα, σε κάθε εταιρία, είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε όλοι στο κλαδικό μας συνδικάτο, να κάνουμε δική μας υπόθεση την απεργιακή κινητοποίηση. Να στηθούν σωματειακές επιτροπές που θα αποτελούν πυρήνες αντίστασης μες τους χώρους δουλειάς, θα παρεμβαίνουν και θα παίρνουν πρωτοβουλίες, που θα εξυπηρετούν την οργάνωση του αγώνα μας, την ενιαία δράση στο κλάδο, την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους όλων των κλάδων.

Η συμμετοχή μας στην απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη είναι επιτακτική. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα προς την κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής. Είναι γνωστό ότι με μια απεργιακή κινητοποίηση, με μια συνέλευση, με μια σύσκεψη δεν ανατρέπεται αυτή η πολιτική, όμως βάζει τα θεμέλια για την οργανωμένη λαϊκή αντίδραση, ωριμάζει τη συνείδηση.

Καλούμε σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.Κ.Ζ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΣ 10:30 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από τη Διοίκηση