Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους 3 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Συγούρο Διονύση, Στεριώτη Διονύση και Κόμη Διονύση που διώκονται γιατί την Πρωτομαγιά του 2005 αφαίρεσαν την καγκελόπορτα που έφραζε το δρόμο προς την παραλία Μπανάνα του Βασιλικού. Επιβάλλοντας το δίκιο του ισχυρού η πολυεθνική “Club Mediterane” εμπόδιζε την ελεύθερη πρόσβαση των εργαζομένων και του λαού στην παραλία και τη θάλασσα.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστικής δικαιοσύνης που ενεργώντας στο πλευρό των μεγαλοξενοδόχων διώκει με την κατηγορία της κλοπής τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενώ παράλληλα αθωώνει όλους αυτούς που αρπάζουν από το λαό τον πλούτο που παράγει. Η δίωξη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης της δράσης του ταξικού κινήματος και των πρωτοπόρων εργατών ιδιαίτερα τώρα που η στρατηγική των μονοπωλίων καταδυναστεύει τους λαούς της Ευρώπης, που η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή φουντώνει.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ , η τρόϊκα εξαθλιώνουν με τα νέα μέτρα τους εργάτες και το λαό, ισχυροποιούν την θέση των μονοπωλίων, παραχωρούν τα δάση, τις παραλίες, τα λιμάνια στους επιχειρηματίες. Στρατηγική τους να ισχυροποιήσουν την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου στα μέσα παραγωγής, στο φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, η νεολαία να βάλουν με την οργανωμένη δράση τους φρένο στην πολιτική των παρασιτικών μονοπωλιακών ομίλων παλεύοντας για την προοπτική όπου οι βιομηχανίες, τα εργοστάσια, τα λιμάνια, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία, να αντεπιτεθούν συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 23/2 , στις 10:30 το πρωί στο παλιό Εργατ/κό Κέντρο.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 9:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Από τη Διοίκηση