Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση, οφείλουμε, να οργανωθούμε και να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους εργάτες και τα άλλα τμήματα του λαού μας (τους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες) που υποφέρουν, στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, τους τραπεζίτες τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

O δρόμος δεν είναι εύκολος. Χρειάζονται συλλογικές και ατομικές θυσίες, αντοχή, ανθεκτικότητα, ισχυρή αντίδραση που μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια σε βάρος μας. Αυτές οι θυσίες έχουν σπουδαιότητα, σε σύγκριση με τη θηλιά στο λαιμό που επιβάλλει σήμερα το σύστημα.
Να βλέπουν κάθε μέρα σε κάθε τόπο δουλειάς πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι εργαζομένων, το οποίο δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.

Το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» τους ενοχλεί. Θίγει την κυριαρχία των μονοπωλίων στη ζωή μας. Όσοι περισσότεροι εργαζόμενοι το κατανοούν και το βάζουν στη ζωή, όσο πιο γρήγορα ο εργαζόμενος λαός αντιληφθεί τη δύναμή του, τόσο πιο άμεσα το οπλοστάσιο της πλουτοκρατίας θα αδυνατίζει και θα χρεοκοπεί.

Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Με τη δουλειά μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήσαμε τεράστιο πλούτο. Ό,τι έχει παραχθεί σ´ αυτό τον τόπο, είναι δημιούργημα των εργαζόμενων μέσα σε συνθήκες σκληρής ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ´το μεγάλο κεφάλαιο.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές (υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμός, αθλητισμός, περισσότερος ελεύθερος χρόνος), για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

Βέβαια τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια και κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είναι λοιπόν γεγονός ότι ο παραγόμενος από την κοινωνία πλούτος δεν επιστρέφει σ´ αυτούς που τον παράγουν. Η προοπτική του αγώνα μας πρέπει να έχει καθαρό στόχο ώστε τα μέσα παραγωγής να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία, να υπηρετούν την εργατική τάξη και το λαό.

Είναι ανεδαφικό να νομίζει κάποιος ότι θα γλιτώσει από την επίθεση όταν γύρω του όλα κατεδαφίζονται

Μπροστά σε αυτή την επιδρομή δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συγκρουστούμε με αυτές τις επιλογές και να μην παραιτηθούμε από την πάλη για επαναφορά των όσων μας έχουν αφαιρέσει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟΥ ΜΑΗ
Να μην αποδεχτούμε καμία μείωση μισθών, καμία απόλυση, καμία ατομική σύμβαση εργασίας, να υπερασπιστούμε τις ΣΣΕ, να υπογράψουμε ικανοποιητικές αυξήσεις μισθών
.


ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ