Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη απέναντι στους υπό απόλυση συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους που αντιμετωπίζουν την εκδικητική και τρομοκρατική στάση της εργοδοσίας του ξενοδοχείου Eleon Grand Resort & Spa.

Οι συνάδελφοι είχαν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης με το σωματείο τους, σύμφωνα με την κλαδική τους σύμβαση, αλλά οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αρνήθηκαν να τους επαναπροσλάβουν. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν οι εργοδότες να τρομοκρατήσουν όσους συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία, όσους αγωνίζονται και παλεύουν συλλογικά για τα δικαιώματα τους, όσους αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.

Η επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους δεν έχει τέλος καθώς ενισχύεται από τις επιταγές των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων με την αβάντα βέβαια της Ε.Ε, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, τις παραπλανητικές θέσεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Στρατηγικός του στόχος ήταν και παραμένει η εξαθλίωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο παραγωγής. Ειδικά για τους μεγαλοξενοδόχους μειώνουν το ΦΠΑ στο 6,5% , εντάσσουν τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στις επιδοτήσεις και τα γενικότερα οφέλη του νέου «αναπτυξιακού» νόμου.

Την ίδια στιγμή το εργατικό εισόδημα εξανεμίζεται, η ακρίβεια καλπάζει, η τρομοκρατία με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας γενικεύεται ενώ νοσοκομεία, ιατρεία, σχολεία και πανεπιστήμια λειτουργούν πλέον σαν επιχειρήσεις που θα πουλάνε ακριβά τις υπηρεσίες τους. Όλα αυτά πάνε χέρι-χέρι με την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Όσο τα εργοστάσια, οι βιομηχανίες, τα ξενοδοχεία και όλα τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν σε μια χούφτα κεφαλαιούχων που θα παράγουν ξεζουμίζοντας την εργατική μας δύναμη με σκοπό το κέρδος και όχι τις σύγχρονες ανάγκες μας, τόσο θα βαθαίνει η εξαθλίωση της τάξης μας, η εκμετάλλευση και η οπισθοδρόμηση.

Η μόνη προοπτική για τον κόσμο της δουλειάς, για όλους εμάς και τα λαϊκά στρώματα που σήμερα υποφέρουν είναι ο αγώνας ώστε όλα αυτά που παράγουμε εμείς να γίνουν δικά μας, συνολικά δηλαδή τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, να ελέγχονται από τους εργάτες που θα κτίσουν τη δικιά τους εξουσία.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων από το Eleon Grand Resort & Spa. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρώτα και κύρια με την συσπείρωση τους στο ΠΑΜΕ, σε κοινό μέτωπο για τα δικαιώματα μας, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Πιο δυναμικά να προετοιμάσουμε την επιτυχία της απεργία στις 11 του Μάη με σύσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Από τη Διοίκηση

Μάϊος 2011