Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ&ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Μπροστά μας έχουμε την απεργιακή μάχη στις 11 του Μάη που η σημασία της είναι μεγάλη και καθοριστική για τη συνέχιση του αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα για τα κέρδη των λίγων. Είναι μια κρίσιμη μάχη για την οποία όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να παλέψουμε για την επιτυχία της. Οι δρόμοι να πλημμυρίσουν με ανθρώπους του μόχθου, να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να δώσουμε όλοι μαζί βροντερό παρών στην απεργία.

Στον κλάδο μας η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι μεγάλη καθώς στο στόχαστρο των τραπεζιτών βρίσκεται το κουρέλιασμα της κλαδικής συλλογικής μας σύμβασης με βασική τους επιδίωξη τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την ελαστικότητα στην απασχόληση, τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα ,την καταπάτηση του ωραρίου. Η τελευταία αύξηση των βασικών μισθών των εργαζόμενων στον κλάδο, καθορίστηκε με την Δ.Α 37/2009 του ΟΜΕΔ, στις 1/10/2009. Έκτοτε έχουμε, αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας και συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός μας.

Δεν υπάρχει χρόνος για καμία αναμονή. Καθένας από εμάς πρέπει να αναλογιστεί την προσωπική του ευθύνη απέναντι στο συλλογικό αγώνα. Φυσικά τίποτα δεν είναι εύκολο καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΟΤΟΕ-ΓΣΕΕ που στρατεύονται με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και ουσιαστικά είναι αντίπαλοι των εργαζομένων και και του λαού. Παράλληλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς, το μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που νομοθετούν στα μέτρα τους, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αποπροσανατολίζει με την πολιτική του, τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων που <<μαλὠνουν>> τους εργαζόμενους για να μην σηκώσουν κεφάλι.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε, όταν ο καθένας είναι μόνος του. Είναι η δική μας επιλογή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για να μπορούμε να έχουμε σχολεία και νοσοκομεία, σύγχρονες μεταφορές και φτηνή ενέργεια, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που θα καλύπτει τις διατροφικές μας ανάγκες .

Όλα αυτά σήμερα τα παράγει και τα εκσυγχρονίζει η ανθρώπινη εργατική δύναμη, η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού. Κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας, κανένας μεγαλομέτοχος δεν συμμετέχει στην παραγωγή. Μόνο εμείς δίνουμε ζωή στις μηχανές, στα εργαλεία, στις πρώτες ύλες γενικότερα στα μέσα παραγωγής. Οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη για να έχουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Απέναντι τους πρέπει να στοχεύει σήμερα το εργατικό και λαϊκό κίνημα στη συσπείρωση του με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, το κλαδικό χρηματοπιστωτικό σωματείου στη Ζάκυνθο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να ξεπεράσουν τις φοβίες, τις αυταπάτες περί ατομικών λύσεων και να ισχυροποιήσουν το σωματείο, να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους. Τίποτα δεν αλλάζει χωρίς θυσία, δίχως κόπο και αγώνα. Υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να ζούμε καλύτερα εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο που παράγουμε, τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Για την προοπτική αυτή είναι σήμερα ώριμο να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε.

Διεκδικούμε υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ-αντιπαλεύουμε την εργοδοτική τρομοκρατία


• Καμιά διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων, με κάθε μορφής επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης ή συμφωνίας. Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις για μείωση αποδοχών στην ΑΤΕ. Τώρα αυξήσεις σε μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Κατώτερο Βασικό Μισθό
(Ενιαίο Μισθολόγιο) 1.400 ευρώ.
• Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση. Κατάργηση όλων των λεγόμενων ελαστικών μορφών εργασίας.
• Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών να είναι με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
• Υποχρεωτικά σύνταξη για όλους με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
• Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους του εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους .
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους εργασίας,
• Μέτρα προστασίας της μητρότητας, ανακούφισης των εργαζομένων, κατά της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα. Συνεχίζουμε ως το τέλος της μάχης, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία τους.

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε στις 5 Μάη από τότε που τρεις τραπεζοϋπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους στο υποκατάστημα της ΜΑΡΦΙΝ στην οδό Σταδίου 23, από την προβοκατόρικη δολοφονική δράση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, μια μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Είναι καθαρό ποιους βολεύουν οι προβοκάτσιες, συκοφαντούν το κίνημα για να στηρίζουν το σύστημα. Άρα γίνεται εύκολα κατανοητό και από ποιους μηχανισμούς στήνονται...

ΟΛΕΣ&ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ&ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Από τη Διοίκηση


Μάϊος 2011