Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Η συγχώνευση των τραπεζών ALPHAEUROBANK δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων στις τράπεζες καθώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με απολύσεις και επίθεση στις εργασιακές μας σχέσεις, σε μισθούς, ωράρια και συντάξεις.

Η ισχυροποίηση των μονοπωλίων δεν αποτελεί απάντηση στην κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, οξύνει τον ανταγωνισμό με όποιο τρόπο και αν γίνεται με ξένο ή ελληνικό κεφάλαιο και φυσικά δεν πρόκειται να φέρει όφελος για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους ΕΒΕ και τους φτωχούς αγρότες. Άρα απέχει πολύ μακριά από τα οράματα και την προοπτική που θέλουν να περάσουν στο προσωπικό οι εργοδοτικοί εργατοπατέρες των πλειοψηφιών στα σωματεία της ALPHA και EUROBANK όπως και στην πλειοψηφία της ΟΤΟΕ που μιλάει για διάλογο ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Είναι οι ίδιοι που εκφύλισαν τόσα χρόνια κάθε έννοια συλλογικής δράσης (συνελεύσεις, σωματειακές επιτροπές) και κάθε έννοια αγώνα (απεργίες) αφού λειτουργούσαν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός εκφοβισμού των συναδέλφων. Είναι οι ίδιοι που πρωτοστάτησαν μαζί με στελέχη τραπεζών (διευθυντές κ.α.) στην προσπάθεια να διαλύσουν το κλαδικό σωματείο στη Ζάκυνθο.

Η ίδρυση και δράση του κλαδικού σωματείου στη Ζάκυνθο επιβεβαιώνει την ανάγκη ταξικής ενότητας όλων των εργαζομένων, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια τους, να ξεπεράσουν κάθε φόβο και μοιρολατρία.

Συνάδελφοι

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο αλλά και συνολικότερα απαιτούν τη συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε διλήμματα διαχωρισμού υπαλλήλων ALPHA και EUROBANK ή όποιας άλλης τράπεζας συγχωνευτεί στο μέλλον. Κύριο για εμάς θα πρέπει να αποτελέσει η δημιουργία επιτροπών σε κάθε κατάστημα που θα παλεύουν για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα στο χώρο δουλειάς (ωράριο, εργασιακές σχέσεις, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας).

Όσο και αν μας απασχολούν τα ζητήματα του κλάδου μας εξίσου σημαντικές είναι οι εξελίξεις και όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν με την εφαρμογή του Μνημονίου, του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος. Κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης καθώς η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες φουντώνει ενώ παράλληλα η ανεργία σπάει κοκάλα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ με το σιγοντάρισμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν στόχο να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Ήδη βιώνουμε όλοι μας το σμπαράλιασμα των νοσοκομείων και γενικότερα της Υγείας. Παράλληλα τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία και υλικά, χωρίς πετρέλαιο και καθηγητές. Στη Ζάκυνθο μάλιστα στους λογαριασμούς του νερού έχει προστεθεί 80% αύξηση συν 23% το ΦΠΑ με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί να εκτιναχθούν στα ύψη.

Στο <<δρόμο>> βρίσκεται το χαράτσι που θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι το λεγόμενο επίδομα αλληλεγγύης καθώς και το τέλος άσκησης επιτηδεύματος για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Από την άλλη καλείται ο λαός να πληρώσει το νέο τέλος στα ακίνητα που ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Δεν έχουμε να πληρώσουμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε . Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι ούτε σήμερα ούτε αύριο. Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, του Εργ/κου Κέντρου Ζακύνθου των ταξικών σωματείων του νησιού θα συγκεντρώσουμε όλα τα εντάλματα αφαίμαξης του εισοδήματος μας και θα επιστρέψουμε μαζικά στη εφορία. Μπροστά σε αυτή την πρωτοβουλία διοργανώνεται σύσκεψη από όλα τα σωματεία του νησιού μας την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 8:00 το βράδυ στο Εργατ/κο Κέντρο για την καλύτερη οργάνωση της πάλης και της άρνησης πληρωμών. Τώρα ενωμένοι πρέπει να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις πολιτικές που φτωχαίνουν το λαό που δίνουν τη χαριστική βολή στο ήδη καταβαθρωμένο βιοτικό τους επίπεδο ενώ παράλληλα ενισχύουν τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο. Τώρα πιο δυναμικά και αποφασιστικά χωρίς κανένα φόβο για να μην περάσει η φοροληστεία.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:00 μ.μ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


Από τη Διοίκηση

Σεπτέμβρης 2011