Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

10/10/2011: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΑΣ!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Συμμετέχουμε όλοι στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πάρε θέση απέναντι στους αδίστακτους, για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, την ολομέτωπη επίθεση στους μισθούς , μέσα από την ανατροπή και επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ωθεί την εργατική τάξη στο Μεσαίωνα, πετσοκόβει το εργατικό εισόδημα, στερώντας από την εργατική οικογένεια ακόμα και τα στοιχειώδη.

Με τη δυνατότητα που δίνεται στην εργοδοσία, πλέον, μέσα από το πολυνομοσχέδιο, να επιβάλλει επιχειρησιακές συμβάσεις καταργούνται δικαιώματα, που υπήρχαν στις κλαδικές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μια σειρά από επιδόματα που έμπαιναν στο μισθό, τώρα σφαγιάζονται.

Στρατηγικός στόχος αυτής της επίθεσης είναι να γίνει ακόμα πιο φτηνή η τιμή της εργατικής δύναμης, να συμπιεστεί η αξία της στο έσχατο επίπεδο. Ήδη, κυβέρνηση, και τρόικα, τα δύο τελευταία χρόνια - σύμφωνα με υπολογισμούς - έριξαν τους μισθούς πάνω από 10%.
Με τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση χτυπά αλύπητα όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες. Με πρόσχημα την Blackrock οι εργαζόμενοι στις τράπεζες εξαναγκάζονται σε υπερωρίες, σε δουλειά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και πάντα με την απειλή της απόλυσης.

Απομένει στους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, τον ταξικό τους χαρακτήρα, αλλά και τον καταστροφικό ρόλο των πλειοψηφιών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επιδιώξεις που μπορούν να αναχαιτιστούν μόνο με την οργάνωση της πάλης, θέτοντας ως στόχο όχι μόνο την υπεράσπιση των συμβάσεων και των σημερινών μισθών, αλλά διεκδικώντας μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλο κριτήριο παρά οι ανάγκες της εργατικής οικογένειας και το γεγονός ότι μόνο η δική τους εργασία, χειρωνακτική και πνευματική, ο δικός τους ιδρώτας και κόπος, είναι ο δημιουργός του πλούτου που υπάρχει γύρω μας.

Στον τομέα της παιδείας , τα σχολεία που υπολειτουργούν χωρίς βιβλία, ζητώντας από τους γονείς να πληρώνουν για πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδιά τους ακόμη και το νερό να αγοράζουν οι ίδιοι.

Στον τομέα της υγείας, με τις βασικές ελλείψεις των νοσοκομείων σε φάρμακα με τους περιορισμούς σε κλίνες, με την απόφαση της κυβέρνησης να εισαγάγει στα δημόσια νοσοκομεία το ΚΕΝ, απόφαση που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας. Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) (τέθηκε σε εφαρμογή από 1/10/2011), η οποία αναγκάζει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν από την τσέπη τους ακόμα και 950 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η χιονοστιβάδα που θα ακολουθήσει δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΑΣ!!


Είναι τώρα η ώρα που πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι στο Σωματείο μας, κανένας εργαζόμενος μόνος του, ένας για όλους και όλοι για έναν.Κανένας κλάδος μόνος του, όλοι μαζί θα παλέψουμε για να ισχυροποιήσουμε την θέση μας και την δύναμή μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ !! ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 10.30



Έχουμε τη δύναμη! Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Από τη Διοίκηση

Οκτώβρης 2011