Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού στη Ζάκυνθο, χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν και έδωσαν ένα βροντερό παρόν σε κάθε πόλη, βάζοντας τα θεμέλια για περαιτέρω οργάνωση του αγώνα, συμμετοχή και δράση με σκοπό την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε στο πετσί μας και την ανατροπή της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Και στη Ζάκυνθο τα ποσοστά της απεργίας σε τράπεζες, καράβια, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομείο, σχολεία, μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε εμπόρους, λογιστές, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους ήταν πρωτόγνωρη.

Οι απεργιακές φρουρές σε χώρους κλειδιά απέδωσαν και περιφρουρήθηκε η απεργία σε μεγάλο ποσοστό.Πρωτόγνωρη και η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση της Τετάρτης που καλούσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, το σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων, το κλαδικό Χρηματοπιστωτικού, εργαζόμενοι από το Δήμο και το σύνδεσμο καθαριότητας, από τα ΕΛΤΑ, ο αγροκτηνοτροφικός σύλλογος, η Π.Α.ΣΥ., φοιτητές, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καθηγητές, δάσκαλοι, η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Ζακύνθου, οι Λαϊκές Επιτροπές Καλαμακίου και Λιθακίας, η ΠΑΣΕΒΕ, ο σύλλογος Λογιστών και Φοροτεχνικών κ.ά.

Συνάδελφοι,

Αυτό που ονομάζει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο προνόμια, είναι η δουλεία μας, το 8ωρο, το να μην σε απολύουν όποτε θέλουν, να μην σε μεταθέτουν όπου θέλουν, ο μισθός μας που πρέπει να μας εξασφαλίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Να έχουν τα παιδία μας βιβλία, σχολικά κτήρια, να έχουμε σύγχρονα νοσοκομεία ανά νομό για όλες τις παθήσεις και τα χρόνια προβλήματα. Αυτά τα κερδίσαμε και πρέπει να κερδίσουμε ξανά τις ζωές μας.

Όσο μας περνούν τον φόβο μην μας απολύσουν, ερχόμαστε πιο κοντά στην ανεργία στην μείωση του μισθού μας στην εξαθλίωση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Στην απεργία, φάνηκε ξεκάθαρα ότι χωρίς τους εργάτες, τους υπάλληλους, την εργατική τάξη δηλαδή, δεν κουνιέται φύλλο.

Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, οργανωνόμαστε, αντιστεκόμαστε τους κάνουμε να ανησυχούν.

Συνάδελφοι,

Ανησύχησαν, για αυτό και έβαλαν τους γνωστούς μηχανισμούς τους να χτυπήσουν στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, την μεγαλειώδη διαδήλωση και συγκεκριμένα τα σωματεία που συμμετείχαν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. Είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι, που στην μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη 2010, έκαψαν ζωντανούς, 3 συναδέλφους μας στην Marfin Bank.

Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, καταγγέλει την προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση από τους κουκουλοφόρους ενάντια στην πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά από το Σύνταγμα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο άνεργος οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης, 53χρονών πατέρας δύο παιδιών και να τραυματιστούν άλλοι 80 διαδηλωτές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του οικοδόμους και του υποσχόμαστε ότι στην επόμενη διαδήλωση θα είμαστε πιο πολλοί για να καλύψουμε το κενό που άφησε.


Από τη Διοίκηση


Οκτώβρης 2011