Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,

Το αποκαλούμενο «κούρεμα» θα σημάνει για τον κλάδο μας μείωση μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων και κυρίως μείωση των θέσεων εργασίας. Σε μια σειρά χώρους γίνονται ήδη απολύσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στις εισπρακτικές εταιρείες κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η εργοδοσία με τη στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων καλλιεργεί την ψευδαίσθηση των κοινών συμφερόντων εργοδοτών - εργαζομένων. Στην Τράπεζα Κύπρου εφαρμόζουν μια μέθοδο μέτρησης του όγκου εργασίας. Η μέτρηση δημιουργεί αποτελέσματα που δείχνουν ότι πλεονάζει το προσωπικό, ότι ένα μέρος των κερδών επενδύεται στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και επομένως καλλιεργείται η αυταπάτη ότι η εργοδοσία νοιάζεται για τους εργαζόμενους. Στη Γενική η εργοδοσία κάλεσε το Σωματείο για διαπραγματεύσεις με στόχο τη μείωση των μισθών κατά 15% και στην ΕΘΝΙΚΗ και την ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα μείωση κατά 20%. , γνωρίζοντας ότι πάνω από 120 δισ. ευρώ θα εισπράξουν από το ελληνικό δημόσιο οι τράπεζες το 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος της ελεγχόμενης πτώχευσης που προωθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), ενώ την ίδια στιγμή κατακρεουργούνται ακόμα περισσότερο οι μισθοί των απασχολουμένων στο Δημόσιο, οι συντάξεις, οι κάθε είδους χρηματοδοτήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και συνολικά οι δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα που εξακολουθούν να υπάρχουν ως ψήγματα πλέον στον κρατικό προϋπολογισμό.

Από τη μεριά τους, οι πλειοψηφίες στην ΟΤΟΕ και τα επιχειρησιακά σωματεία στηρίζουν την εργοδοσία, στέκονται απέναντι σε κάθε ενέργεια οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων. Είναι ήδη γνωστό ότι στη Ζάκυνθο, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ είχε προσπαθήσει να εμποδίσει τη δράση του κλαδικού σωματείου μας. Στην Εθνική η πλειοψηφία, το 2009, υπέγραψε μηδενική ΣΣΕ και αρνείται να κάνει μέλη του σωματείου τους συμβασιούχους και τους «ενοικιαζόμενους», στα επιχειρησιακά σωματεία και στην ΟΤΟΕ οι πλειοψηφίες αδρανούν προκλητικά στην οργάνωση του αγώνα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Οι νέες περικοπές στους μισθούς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τις οικογένειες μας σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό,τι αφορά ακόμα και στην διατροφή της καθώς και στην εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη. Την ίδια στιγμή έχουμε και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , που μας ζητάνε να πληρώσουμε τα εξοντωτικά χαράτσια κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό της συγκυβέρνησης προς τις λαϊκές οικογένειες, τις οικογένειές μας, ότι αν δεν πληρώσουμε το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι θα μας κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, εκβιασμό που είναι απάνθρωπος.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, ακόμα και σ' αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας. Η απειλή για διακοπή του ρεύματος είναι καθ' όλα παράνομη και αντιδραστική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες, να αντιδράσουν, μέσα από σωματεία, συλλόγους μαζικούς φορείς. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. Να μην κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια.

Να συσπειρωθούμε στο Σωματείο μας, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ να μην δεχθεί διακοπή στην παροχή του ρεύματος, το σωματείο μας θα προχωρεί σε άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, σε συνεργασία με την Γραμματεία Ζακύνθου του Π.Α.ΜΕ., το Εργατικό Κέντρο και με το Σωματείο των οικοδόμων (ηλεκτρολόγοι).

Ταυτόχρονα καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου να βοηθούν τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν μόνο το αντίτιμο της ΔΕΗ, Δήμου, ΕΡΤ, στα ΑΤΜ, web banking και στα ΑΤΠ των τραπεζών, με ταυτόχρονη δήλωση άρνησης πληρωμής που θα την παραλαμβάνουν τα μέλη του σωματείου και θα την παραδίδουν στον πρόεδρο Γιώργο Κωνσταντίνου (ALPHA BANK) ή τον γραμματέα Νίκο Βουρδέρη (ΕΘΝΙΚΗ).

Είναι καιρός συνάδελφοι, να δείξουμε πιο αποφασιστικά την δύναμή μας και οργανωμένα να περάσουμε στην αντεπίθεση. Πάλη να καταργηθούν τα χαράτσια. Καμία θυσία για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

Τηλ. Επικοινωνίας : Γιώργος Κωνσταντίνου ALPHA BANK 6947304676

Νίκος Βουρδέρης ΕΘΝΙΚΗ 6946138997

Αννα Φλεμοτόμου ALPHA BANK 6947022826

Σούλα Γιγάντε ΕΘΝΙΚΗ 6989151829