Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙΚΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η προκλητική απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, για μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, λίγες μέρες μάλιστα μετά την ανακοίνωση της διοίκησης, για αύξηση των κερδών με περιορισμό του λειτουργικού κόστους, μετά από δίμηνη διαβούλευση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιχειρησιακό και κλαδικό επίπεδο, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους τους τραπεζοϋπάλληλους.

Αποδεικνύεται ότι τα μέτρα που παίρνουν δεν έχουν να κάνουν με το χρέος αλλά επιδιώκουν την διάλυση των εργασιακών σχέσεων κάθε δικαιώματος των εργαζομένων που κατακτήθηκε με αγώνα και αίμα. Στόχος τους, η μεγιστοποίηση του κέρδους των τραπεζιτών.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα. Να ξεβολευτούμε από την παθητική στάση που μας φέρνει καθημερινά πιο κοντά στις μειώσεις μισθών και στην ανεργία. Να μπούμε στον αγώνα, στην οργανωμένη δράση, να συσπειρωθούμε στο κλαδικό σωματείο μας, στο ΠΑΜΕ, να παλέψουμε ένας για όλους και όλοι για έναν.

Αποδεικνύεται, ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των επιχειρησιακών σωματείων και της ΟΤΟΕ. Δίνουν εξετάσεις στους τραπεζίτες και στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και πρωτοστατούν στο ξεπούλημα των εργασιακών σχέσεων.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις, ούτε εύκολοι δρόμοι. Υπάρχει αγώνας με συσκέψεις, συνελεύσεις, παρεμβάσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, περιφρουρήσεις, συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, στο σύνολο όχι μόνο του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά στο σύνολο της εργατικής τάξης και πάλη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12/11 ΩΡΑ 7.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΤΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 39 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ,

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ