Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Π.Α.ΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε να ανατρέπονται κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης που έχουν κατακτηθεί με θυσίες προηγούμενον δεκαετιών.Τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης έχουν στόχο να εξασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου γι’ αυτό και δεν αφήνουν <<πέτρα πάνω σε πέτρα>> που να τους εμποδίζει στο βρώμικο έργο τους.

Σε ανάλογο προσανατολισμό είναι και το σχέδιο «Καλλικράτης» στην Τ.Α. που στην ουσία «λύνει τα χέρια» στους μεγαλοεπιχειρηματίες να καπηλεύονται κοινωνικές παροχές με ότι επίπτωση αυτό έχει στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, αλλά και τους δημότες που θα πληρώνουν για τα πάντα. Ήδη στο νησί μας οι εργαζόμενοι τον Παιδικών σταθμών, της ΔΕΥΑΖ, της ΔΕΠΑΖ, του Συνδέσμου ύδρευσης βρίσκονται σε ομηρία για μήνες ή και για χρόνια.Η αγριότητα του αστικού κράτους όμως ξεγυμνώνεται εντελώς απέναντι σε αυτούς που αγωνίζονται και εναντιώνονται στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στις δεκάδες μηνύσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο νησί μας έρχεται να προστεθεί η δίωξη της 24ης Φλεβάρη που αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας Ζακύνθου κ. Δεληδήμος διώκει ποινικά τους συνδικαλιστές και στελέχη του ΚΚΕ Μπέτση Σπύρο Γραμματέα της Ν.Ε. Ζακύνθου, Στρούζα Τάκη, Πρόεδρο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου και Κωνσταντίνου Γιώργο, Πρόεδρο του σωματείου στο χρηματοπιστωτικό. Από την άλλη οι ίδιοι κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν βγάζουν άχνα για την μαύρη απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει. Πως άλλωστε να κάνουν κάτι αφού τα αφεντικά τους είναι οι ίδιοι οι πλουτοκράτες, αυτούς υπηρετούν.

Στην ίδια λογική είναι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στην απεργία της 17ης Δεκέμβρη κατήγγειλαν στην αστυνομία τους απεργούς που περιφρουρούσαν τα ΕΛΤΑ, μεταξύ των δοσίλογων ήταν και ο οργανωτικός Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κύριος Φεραδούρος. Οι κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ χθες όσο και του ΠΑΣΟΚ σήμερα έχουν την κύρια ευθύνη για τα δεινά που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, αφού μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ έχουν συμφωνήσει σε στρατηγικές και συνθήκες της Ε.Ε. γιατί είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι τους. Σ΄ αυτό το μαύρο μέτωπο συμμετέχουν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων που έχουν ξεπουλήσει την τάξη τους.Τους μπαίνει σαν <<καρφί>> στο μάτι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, γι’ αυτό και στις 24 Φλεβάρη η Ζάκυνθος θύμιζε στρατοκρατούμενη πόλη.Τους ενοχλεί που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στις γραμμές μας, γι΄ αυτό και τα ΜΜΕ θάβουν τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.Αλλά αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η γραμμή ρήξης και ανατροπής, που βάζει ζήτημα το ΠΑΜΕ η παραγωγή να σχεδιάζετε με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη τον μονοπωλίων.

Ενημερώνουμε της διωκτικές αρχές, κάθε καταδότη του συστήματος ότι όσο και να προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να μας τρομοκρατήσουν. Η ιστορία του εργατικού κινήματος έχει γραφτεί με ποτάμι αίματος και πόνο. Καλούμε κάθε άνθρωπο του μόχθου να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που μας εμπαίζουν χρόνια τώρα, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλα τα επίπεδα για να γίνουμε εμείς αφεντικά του πλούτου που παράγουμε.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Από τη Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ