Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 & 22 ΑΠΡΙΛΗ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ 11.30΄ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 21 & 22 Απρίλη που έχει προκηρύξει το Εργατ/κο Κέντρο Ζακύνθου, το ανώτερο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του νησιού.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία απαντάμε στην θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ε.Ε, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ για 48ωρη Πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Απαιτούμε :

· Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.

· Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

· Να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400€ βασικός μισθός).

· Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150€ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, κ.ά.).

Η επίθεση κατά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων εντείνεται, γίνεται πιο σφοδρή και άμεση. Στο βωμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου ξεθεμελιώνονται βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας. Οι περικοπές κοινωνικών δαπανών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η δραστική μείωση σε μισθούς και συντάξεις, η καταπάτηση του ασφαλιστικού, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ο «Καλλικράτης» , το φορολογικό είναι ο βασικός άξονας της άγριας επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με βασική επιδίωξη να γίνει ο εργαζόμενος ακόμα πιο φτηνός για την εργοδοσία, να συμπιεστούν τα δικαιώματα του και κατ’ επέκταση η ίδια του η ζωή. Μας ζητάνε αιματηρές θυσίες για να σωθούν ή να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα, ότι πασχίζουν για το συμφέρον του τόπου. Εξαπατούν αδίστακτα, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει τέλος στον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει Ε.Ε. κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ –και ΛΑΟΣ.

Συνάδελφοι ,

Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.

Βάσει του Άρθρου 32 του καταστατικού του Σωματείου μας που είναι αναγνωρισμένο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, στην απεργία μπορούν να λάβουν μέρος και εργαζόμενοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά -μαχητικά στην 48ωρη απεργία. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αδιέξοδα υπάρχουν εκεί που βασιλεύει η μοιρολατρία, ο φόβος, η απάθεια, η αυταπάτη, η σύγχυση. Δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση. Το θέμα είναι αυτή η οργή και αγανάκτηση να μετατραπούν σε συνειδητή επιλογή λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης που κτίζουν τη διέξοδο και την προοπτική.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 21 & 22 ΑΠΡΙΛΗ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ 11.30΄ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Από τη Διοίκηση

Απρίλης 2010